För startups som är sugna på att skala stort och internationellt

Nu öppnar vi upp ansökan till PEAK Accelerator 2022. Under åtta månader får upp till 12 bolag nya kontaktytor till kunder och strategisk rådgivning med namnkunniga experter.

Att starta bolag är inte särskilt svårt i dag. Men att skala upp verksamheten till någonting som verkligen gör skillnad på marknaden och för mänskligheten är desto knepigare.

Ansök till PEAK Accelerators program innan 29 april!

PEAK Accelerator i Åre ger stöd till startups med höga ambitioner som vill växa internationellt. Nu är antagningsprocessen igång till programmet som startar efter sommaren.

”Vi söker primärt startups med en innovativ teknologi som kan hjälpa oss lösa utmaningar inom distribution och lagring av energi eller framtidens mobilitet och smarta städer,” säger Cecilia Åkerblom.

Cecilia Åkerblom är Accelerator Manager på PEAK Accelerator, som har sin bas på coworking-klustret House Be i Åre.

”Vi söker efter startups med en hållbar affärsidé som är etablerade på sin första marknad och är redo att skala upp nationellt och internationellt.”

Framtidens energi i fokus

PEAK Accelerator har ett skräddarsytt track för startups med innovativa lösningar som kan tillämpas inom energiomställningen till ett hållbart och klimatsmart samhälle.

I partnerskap med Jämtkraft, tillsammans med Utvecklingsklustret Energi AB och fyra energibolag i andra regioner, erbjuder PEAK Accelerator utvalda startups möjligheter att utveckla och testa innovativa produkter och tjänster. 

”Vi söker primärt startups med en innovativ teknologi som kan hjälpa oss lösa utmaningar inom distribution och lagring av energi eller framtidens mobilitet och smarta städer,” säger Cecilia Åkerblom.

Kontaktytor till namnkunniga mentorer

Programmet startar i augusti 2022 och löper över åtta månader med avslutning på Åre Business Forum i mars-april 2023. Utöver tre mycket uppskattade träffar på plats i Åre är stora delar av programmet digitalt.

”Det är ett unikt tillfälle att inhämta värdefull ny kunskap och samtidigt knyta viktiga kontakter i Sverige och internationellt inom den bransch man verkar.”

De bolag som antas till programmet får möjlighet till individuella möten med erfarna mentorer och investerare från hela Sverige. Bland annat är profiler som Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel i E14 Invest, och Kerstin Cooley, managing partner i Brightly Ventures, engagerade som mentorer. Bolagen får även skräddarsydd rådgivning i frågor som hur du skapar ett globalt framgångsrikt varumärke och hur du presenterar ditt bolag på ett sätt som sticker ut för investerare.

Programmet är processorienterat och utgår från de utmaningar företagen står inför, som kapitalanskaffning, att hitta nya kunder och att lyckas med internationella etableringar. Korta key notes och möjlighet till utbyte med andra bolag på plats i Åre varvas med intensivt utvecklingsarbete tillsammans med mentorer och experter.

”Det är ett unikt tillfälle att inhämta värdefull ny kunskap och samtidigt knyta viktiga kontakter i Sverige och internationellt inom den bransch man verkar,” avslutar Cecilia Åkerblom.

Vill du veta mer?

Boka ett introduktionsmöte med  

Text: Team PEAK Accelerator

Scroll to Top