Allt fler lockas av digitala träningstjänster

Vid det här laget kan det inte ha undgått någon att utbudet till hemmaträning exploderat under de senaste åren i och med den stadigt växande tränings- och hälsotrenden i samhället. Den rådande pandemin har såklart också påskyndat utvecklingen inom branschen, dock inget som varit avgörande på något sätt för det utvecklingssprång som digitala träningstjänster tagit under de senaste åren.  

Intresset för hemmaträning fanns top of mind hos människor redan innan pandemin och hemmaträning har de senare åren varit ett väl googlat område. Utbudet av träningskanaler på Youtube växer samtidigt som allt fler gladeligen väljer att prenumerera på plattformar där de kan skräddarsy träningen, utföra den när det passar det egna schemat och kan känna sig trygga med ett kvalitetssäkrat utbud och landets främsta träningsinspiratörer.  

Detta var något som Frida Stein, grundare och VD, på regionens stolthet inom virtuell träning –  tidigare Incubator-bolaget MyMOWO, valde att satsa på redan 2015 då hon lanserade tjänsten. MyMOWO är en prenumerationstjänst där du helt enkelt väljer mellan löpande medlemskap eller att gå specifika kurser exempelvis med fokus på att bli en Starkare mamma.  

– Våra medlemmar kommer från olika träningsbakgrunder, en del är erfarna medan andra är redo för att lära sig något nytt. Generellt kan vi säga att vi har två ”typer”, den som tränar något annat och kompletterar med MyMOWO, och så har vi den som ”endast” tränar med MyMOWO, säger Frida. 

En medlem kan botanisera bland Kontorsträning såväl som bland stenhårda Energigivande pass med landets mest kända och renommerade träningsprofiler. Att tjänsten ska vara för alla, elitmotionär såväl som för stressade karriäristen som knappt lämnat kontoret är viktigt för Frida och hennes team. Enligt trendspaningen för 2022 spår MyMOWO att allt fler kommer ha sina mindre hemmagym, rustningen och inköpen av egen träningsutrustning går för hög tryck just nu, med målet att få till gruppträningskänslan där hemma. 

– Nu är det också möjligt att nyttja friskvårdsbidraget för att ansluta sig till tjänsten och bli medlem, berättar Frida. Vi finns med på alla friskvårdsportaler i Sverige (Benify, Wellnet, Epassi, Actiway och Benefits). 

Att som digital leverantör vara relevanta likt vilken annan träningsklubb är framtiden. Träna när och var du vill uppmanar MyMOWO. Visst är det praktiskt att kunna hoppa på ett träningspass närhelst det dyker upp en lucka i schemat. En möjlighet som allt fler anammar och som gör träning allt mer tillgänglig för alla.  

Tack vare Frida Stein, har vi på PEAK Accelerator fått testa på MyMOWO under julledigheten. Tänk, möjligheten att ha med sig favorityogaläraren Therese Furudal som ger energi och kraft, på semestern, eller Johanna Ojala med sina proffsiga tekniktips på skidresan, utan att ens behöva transportera sig till passet. En lyx vi hädanefter inte kan vara utan. 

Frida Stein, grundare och VD MyMOWO

Text: TEAM Peak Accelerator
Bild: Jens Blixth

Scroll to Top