No More Boots förenklar livet för skidåkare

Med den patenterade SkiClicker™ Sole har företaget No More Boots revolutionerat montering och justering av skidbindningar i branschen. Bakom företaget står Oscar Arvidsson och Andreas Persson, båda med bakgrund inom skiduthyrning och nu aktuella som en av tio scaleups i PEAK Accelerator.

Verktyget de utvecklat: SkiClicker™ Sole ersätter den traditionella monteringen och justeringen av alpina skidbindningar med kundens pjäxa och väger 70 procent mindre än en pjäxa. Det skapar både tidsvinster i uthyrningen och arbetsergonomiska fördelar som lägre risk för belastningsskador, mindre stress i arbetet och en mer hygienisk och smittsäker arbetsplats.

Vi träffade Oscar Arvidsson, en av grundarna i No More Boots, för en intervju.

– Både jag och Andreas Persson har en bakgrund där vi har jobbat med skiduthyrning. Idén till SkiClicker™ Sole växte fram i en sportbutik i Östersund. Att hämta och lämna pjäxor tog mycket tid och vi sökte förgäves efter ett verktyg som kunde underlätta vårt arbete. Vi grundade No More Boots utifrån idén att utveckla egen en produkt som skulle spara både ryggar och tid, säger Oscar Arvidsson.

Andreas och Oscar tog kontakt med Alpingaraget och Skistar för att lyssna av behov och testa en prototyp på marknaden. I början var gensvaret svalt, men intresset växte efterhand som fördelarna med produkten blev tydliga. Skistar var intresserade av de ergonomiska fördelarna i uthyrningen, medan Alpingaraget främst lockades av tidsvinsterna i arbetet att få ut skidor till kunder.

Resan från produktidé till idag har inneburit många utmaningar. Grundarna har ägnat mycket tid till kvalitetssäkring av produkten, att hitta rätt nivå i samarbeten och skapa möjligheter att växa på marknaden.

– Men när vi har stått vid ett vägskäl har vi hela tiden tänkt att produkten är för bra för att ge bort eller ge upp, säger Oscar.

Grundarna har ett tydligt mål i sikte: att bli en heltäckande aktör inom outdoor-branschen med ett starkt distributörsnät i Europa, Nordamerika och Japan. Idag finns två modeller av SkiClicker™ och ett verktyg för analys av pjäxor – Boot Analyzer. Nu satsar de på att skala upp fler produkter och tjänster, som ska spara tid både i butiken och i verkstan, genom att förenkla tidskrävande manuella processer, snabba på arbetet och därmed korta köer i butiker.

– I det nya sättet att hantera montering och justering av bindningar på skiduthyrningar föds nya behov som vi fångar upp, testar av och utvecklar. Utlämningen av skidor och annan utrustning kommer att förändras och växa stort på världens alla skidorter, säger Oscar.

No More Boots senaste partnerskap med det schweiziska bolaget Montana öppnar för möjligheter att växa med SkiClicker™ i ett globalt närverk av återförsäljare.

– Montana passar perfekt i vår partnerprofil och kommer att bidra starkt till vår globala distribution, säger medgrundaren Andreas Persson i en intervju med Outdoor Industry Compass.

No More Boots har hittills kunnat växa med tillskott av kapital i två investeringsrundor. Flera investerare valde att satsa på bolaget i den nyemission som gjordes under förra året; det på alla sätt utmanande 2020. Även skidorter har fått tänka nytt och snabbt ställa om verksamhet på många sätt för att minska kontakter och smittspridning under pandemin. Den utveckling som krävs öppnar nya möjligheter för No More Boots att bidra till bättre arbetssätt på skidorter och i butiker för alpin utrustning.

Almi Invest, E14 Invest och ett flertal profiler inom den alpina världen är idag delägare i No More Boots. Resan mot den internationella marknaden har tagit fart med nya resurser och nya partners i bolaget. För att öka takten ytterligare är No More Boots ett av bolagen i PEAK Accelerator.

– Genom acceleratorn är vår förhoppning att vi får bra coachning av experter och mentorer utifrån just våra specifika behov. För oss handlar det nu om att öka volymer på befintliga och nya marknader, att växa internationellt, avslutar Oscar.

 

 

 

 

 

Läs mer om No More Boots på nomoreboots.se eller skiclicker.com

Text: Team PEAK Accelerator

Scroll to Top